Günümüzde internetin kullanımı gittikçe artmaktadır bununla birlikte websiteleri ve sosyal medya platformlarıda buna bağlı olarak hızla çoğalmaktadır. Gireceğimiz her internet sayfasının güvenli olmasını hepimiz isteriz. Hızlı bir büyüme elde eden internet alemi ve internet siteleriyle beraber güvenlik sorunları meydana gelmektedir. Tabi ki bunların içinde en büyük rol alan bilgilerin çalınması beraberinde getiriyor. SSL’i de tam olarak bu noktada kullanmış bulunmaktayız. SSL sahibi olan bir websitesi bilgilerinizi güvenli bir şekilde koruyacağının bir ipoteğidir.
Bu yazımız da kaç çeşit SSL vardır? sorusuna cevap vermeye çalışacağız.
Domain Validation (DV) SSL : Hızlı Kurulum SSL
Bu SSL sertifikası en kolay kurulama sahip olan ve belge gerektirmeyen SSL sertifikasıdır. En kolay ve en basit kurulum sahip olduğu için çoğu zaman kişisel blog sitesi veya normal herkesin girebileceği blog sitelereinde kullanılması tercih edilmektedir.
Organizational Validation (OV ) SSL : Şirketler İçin SSL
Öncelikle şirketler için olan bu SSL’in kullanım alanları e-ticaret siteleri belirli kuruluşlar tarafından tercih edilmektedir. Bu SSL’de kurulumu zor olmakla birlikte belge gerektiren SSL çeşidir. Bir şirket tarafından tercih edileceği için kurumsal doğrulama olması zorunludur. Bu özelliklere göre SSL’in fiyatının yüksek olması sigorta ve garantisinin daha iyi olması anlamınada geliyor.
Extended Validation (EV) SSL : Kurumsal SSL
Bu SSL’i kullanan kurumsal firmalar veya e-ticaret siteleri kullanıcılara tamamen güvenlik anlamında garanti vermektedir. Bu SSL’i kurulum aşaması zor ve fiyat anlamında en pahalı SSL sertifika çeşididir. Bu SSL’i satın aldığınızda ilgili firmanın adı ve kuruluş ismi adres çubuğunda yeşil olarak gözükmektedir. Buda kullanıcılara güvenlik faktöründe garanti sağlamaktadır.
Wildcard SSL Sertifikaları :
Bu SSL sertifikaları tüm alt alan adları (subdomain)’nı kapsıyan SSL sertifikasıdır. örnek verecek olursak var olan domain(alan adının) önüne https://blog.eticaretdestegi.com blog kelimesinin gelmesidir. Yeni bir subdomain oluştuğu için bu web sitelerine SSL gerekmektedir.